10 Причини да Тренирате с Професионален Личен Треньор


Диляна Калинова 27.02.2020

Мисията на професионалния личен треньор е изключително важна, за да постигнете най-добрата си версия и да влезете в топ форма! Той е този, който безопасно, плавно и без излишен стрес ще направи тренировката ви в залата смислена, ефективна и по-забавна! И всичко това, за да достигнете до пълния си потенциал на възможности! Защо да се доверим на професионален личен треньор? Вижте 10- те предимства!

1. Ще ви мотивира

Пътят към успех, независимо от поставените цел, винаги е осеян с предизвикателства и трудни моменти, в които човек губи фокуса и е разколебан от действията си. Тук се намесва професионалният личен треньор, който има задачата да ви мотивира, да възвърне тонуса и духа ви. Неизбежно е, понякога ще губите желание и мотивация, защото резултатите няма да ви удовлетворяват за момента, но всичко зависи от вас и от напътствията на вашия личен треньор. Чрез него вие ще имате постоянната подкрепа, от която имате нужда, за да покажете най-доброто от себе си, да промените своите навици и начин на живот!

2. Ще ви предпазва от контузии

Независимо дали сте начинаещ, който за първи път прекрачва прага на фитнес залата, или сте родовен в нея, рискът от контузии винаги го има. Резултатът от усилените тренировки не зависи само от интензитета, но и от правилната техника на изпълнението им! Затова имате нужда от опитен професионалист, който ще ви покаже как ефективно и безопасно да тренирате различните групи мускули. Именно незнанието и неправилното изпълнение на една тренировка са тези, които предизвикват риск от контузии. Фитнес инструкторът е този, който ще бъде неотлъчно до вас и ще ги сведе до минимум.

3. Ще направи упражненията ви по-ефективни

Ако полагате усилия в залата, но не виждате резултат дълго време, може би е време да се доверите на професионалист, който да състави индивидуална програма за вас според вашите специфични нужди, желания и физическа възможност. Формулата за успех се състои именно в комбинацията: правилни упражнения + индивидуален подход.

4. Ще ви създаде индивидуална програма

Все повече хора напоследък разбират, че ключът за успех се крие в индивидуалния подход. Докато при един човек дадени упражнения, или хранителен режим могат да му се отразят отлично, при друг може те да не са толкова ефективни. Това се дължи на индивидуалните специфични фактори (телосложение, навици и т.н.). За постигане на оптимални резултати тренировъчната програма и хранителният режим трябва да се съобразят с конкретния случай. Именно той е човекът, който ще ви предостави цялостен поглед върху вашите физически и хранителни навици и на база на тях ще ви предложи най-подходящия вариант за постигане на оптимални резултати за здравословен начин на живот.

5. Ще ви научи как да тренирате самостоятелно

Едно от главните предимства на това да използвате неговите услуги е, че след като приключите своята тренировъчна програма, той ще ви помогне да продължите активните занимания в залата без неговата помощ. Вие ще придобиете знания и умения как да тренирате правилно и ефективно във фитнеса напълно самостоятелно, как да се предпазите от контузии и как да следите своите резултати.

6. Ще може да тренирате, дори когато сте претърпели контузия

Дори да сте си навехнали глезена, или да изпитвате болки в кръста поради вдигане на някаква тежест у дома, професионалният личен треньор е този, който знае кои упражнения са най- подходящи за ситуацията. И не само това, ако имате хронична болка, но въпреки това искате да тренирате, той е този, който ще създаде за вас комплекс от правилните тренировки, чрез които по никакъв начин няма да усещате дискомфорт, дори напротив. Те ще изолират контузените части от тялото и така, без притеснение или неразположение ще може да продължите със своя тренировъчен процес. Треньорът е този, който ще следи вашето състояние и ще дозира правилното натоварване, подходящо за вас, за да бъдете в безопасност.

7. Услугите на професионален личен треньор са достъпни!

Почти всяка фитнес зала разполага с изгодни предложения – месечна карта с определен брой посещения, чрез която може да посещавате даденото място като използвате услугите на фитнес инструктор.

8. Ще повишите своето самочувствие и самооценка

Определено това е важна част, за да продължите напред по пътя на успеха. Освен, разбира се, воля и старание, ви е необходимо да имате и нужното самочувствие! Похвалите за добре свършената работа са наистина важни, за да продължите да искате промяната!

При наличието на положителна промяна във вас, всеки личен треньор няма да спести комплименти за вашия напредък, защото вашият резултат е награда и за неговите усилия.

Любопитно е, как похвалите за вашия прогрес и добре свършена работа са тези, които могат да ви дадат енергия, хъс и мотивация да продължите да давате всичко от себе си и занапред!

Ако се чувствате уверени в себе си и имате самочувствие, че се справяте добре това ще ви даде вътрешен мир, което от своя страна е предпоставка за усъвършенстване и на вашия външен вид.

9. Престоят ви в залата ще бъде по-забавен и разнообразен

Много хора, когато чуят фитнес го свързват с монотонно трениране, което убива ентусиазма. Намесата на професионален личен инструктор може да разчупи рамките на еднообразните упражнения,като ви покаже нови такива за отделните групи мускули. Той е този, който ще ви фокусира да мислите за резултатите, за правилната техника на изпълняване, за минималния брой серии, като по този начин не само, че няма да усетите прекараното време във фитнес залата, но и ще ви хареса!

10. Инвестицията си струва!

Трябва да бъдете убедени, че вложените пари във вашето здраве са най- добрата инвестиция за вас! Професионалният личен треньор не е просто прищявка, или модерна тенденция, той ви е необходим, за да постигнете най- добрите резултати за себе си! Той работи с вас в настоящето, но вижда в бъдещето, защото работи, за да ви покаже най-прекия път за достигане на вашите цели.

Освен за всичко изброено дотук, личният треньор ще ви научи на търпение и самодисциплина, които са ключови черти от характера, гарантиращи постигането на отлични резултати за в бъдеще!
Ако имате още колебания, или въпроси, може да разгледате нашите програми и екип от специалисти! Запознайте се с:

  • Тихомир Бодурски – той е професионалист в индивидуалните и групови тренировки, като е сертифициран в направленията като Персонални тренировки, Тае-клон-до, Боот Камп, Пилатес, Йога, Сайклинг, ТРХ суспензия, Боди Пъмп и други. Тихомир прекарва една година като международен персонален треньор, специалист по детоксикация,фитнес директор и главен лектор в Америка и на борда на големите луксозни кораби.
  • Денис – Професионален личен треньор с 8 години професионален опит като инструктор зад гърба си и над 1000 доволни клиенти. Това, което първоначално е било негово хоби, с годините се е превърнало в негова професия и помога на клиентите си да повярват и достигнат до своята положителна трансформация! 


Остави коментар