Има ли смисъл от дневник/планер


Диляна Калинова 07.12.2021

Нашият отговор е: категорично ДА! В този материал ще ви представим видовете планери, каква е тяхната функция, цели и с какво той ще ви постигне да постигнете промяната, за която винаги сте мечтали! Какви са ползите от воденето на фитнес и уелнес дневник и защо трябва да го имате? Най- общо казано, планерът ще бъде вашия пътеводител през лабиринта към мечтаната фигура.

Ето и най- важните въпроси и отговори по темата! 

Какво представлява фитнес и уелнес планера?

Той представлява специален тефтер, с помощта на който ще може да постигнете вашите фитнес цели по-лесно! Предназначен е за организиране на времето и планиране на тренировки, хранителни навици, менюта, задачи и идеи за здравословен начин на живот.

В един такъв планер ще намерите:

  • мотивиращи мисли и цитати, които да ви вдъхновят и да ви държат на фокус.
  • раздел за планиране на цели и на такъв, в който можеш да очетете своите мерки, тегло и Индекс на телесната маса
  • полета, в които може да залепите своите снимки преди и след режима, който сте избрали.
  • Vision Board – обособено място, на което може да визуализираш нещата, които те мотивират – стикери, вдъхновяващи снимки и т.н.
  • Раздели, в които можеш да записваш своите идеи за грижа за себе си, предизвикателства, които да постигаш, навици, които искаш да си създадеш, шопинг листове и др.
  • Страници за любими рецепти, които ще ти помогнат бързо и лесно да планираш хранителния си режим ежедневно. 

За кого е подходящ планера?

Планерът е подходящ помощник за всички, за които искат да отслабнат, или да качат килограми, които искат да спортуват планирано, имат стремеж към по- здравословен начин на живот, следване на хранителен, или тренировъчен режим. Дневникът ще ви помогне да изградите полезни и здравословни навици и да ги следвате.  Той е подходящ за тези, които искат да променят начина си на живот! 

Как ще ви помогне планера?

  • Помага да постигнете желаните резултати с внимание и грижа към себе си!
  • Мотивира ви да бъдете по- отговорни и фокусирани към себе си и целите, които сте си поставили!
  • Позволява ви да следите етапите от своята трансформация!

Планерът ще ви помогне да записвате вашите тренировки, хранения и ежедневни настроения, като това ще ви даде осезаем поглед върху вашия напредък. Визуализирането на целите и задачите действа изключително мотивиращо. Планерът може да превърне поставянето на цели, проследяването и постигането им в един вдъхновяващ процес. Уелнес планът е насочен към постигане на цялостно здраве във всички аспекти на живота ви. Воденето на рутинен дневник за здравето ви е една страхотна идея с много ползи за вашето благополучие! 

Какви видове планери има?

На пазара може да намерите различни по вид и функции планери - краткосрочни дневници за поставяне на цели или годишни планери за фитнес и уелнес. Можете дори да намерите дневници, които ще ви помогнат да следите храненето си, измерванията, приема на вода и дори психичното си здраве. Има различни варианти, изберете най- подходящия за вас и вашите цели. 

Как работи планера?

Поставяте си конкретна цел, която да постигнете (качване на мускулна маса, поддържане на четири седмични тренировки, сваляне на килограми и т.н.) и записвате всички стъпки, които сте предприели, след което проследявате седмично, или месечно напредъка си по пътя на трансформацията ви.



Остави коментар