5 храни, с които да пречистиш организма си


Денис Атанасов 29.01.2019

Пречистване на тялото чрез приемане единствено на сокове или смутита може би ти се струва крайно. Добрата новина е, че можеш да елиминираш токсините и без екстремни диети и гладуване.

Тези храни и напитки ще ти помогнат да се детоксикираш, да свалиш няколко излишни килограма, да поддържаш отлично здраве и да се чувстваш прекрасно:

1. Грейпфрут

Грейпфрутът засилва метаболизма и бързото топене на мазнини. Плодът е естествен антиоксидант, премахва нежеланите паразити, бактерии и гъбички в тялото.

Grapefruit Detox

2. Спанак

Спанакът потиска апетита, богат е на белтъци, железни и калциеви соли, витамин А, В1, В2, В3, С, калий. Съдържа голямо количество хлорофил, който помага за пречистването на кръвта, ефективен е срещу анемия, бори се с канцерогенните вещества във въздуха и храната. Спанакът е силен антиоксидант, дектоксикира тялото, има противовъзпалително действие, помага при артрит и безсъние, забавя стареенето, подобрява храносмилането и зрението, засилва имунитета. 

Spinach Detox

3. Бадеми

Суровите бадеми са богати на диетични фибри, витамини и минерали като витамин E, витамини от група B, калций, калий, магнезий. Ядките предпазват от вирусни и грипни заболявания, силен антиоксидант са, редуцират холестерола и високото кръвно налягане, намаляват риска от диабет и сърдечни проблеми.

Almonds Detox

4. Зелен чай

Зеленият чай е едно от най-популярните и ефикасни средства в борбата с излишните килограми. Но освен че помага за поддържането на добра фигура, напитката има и много полезни свойства за организма. Зеленият чай е богат на витамини C, A, P, PP, микроелементи (калций, калий, хром, цинк, манган, мед), антиоксиданти. Помага в борбата със свободните радикали, като по този начин забавя стареенето. Предпазва от сърдечно-съдови заболявания, диабет, кожни проблеми, лош дъх, подобрява имунитета.

Green Tea Detox

5. Куркума

Куркумата е сред най-полезните билки, като основната й съставка е куркумин. Куркумата помага в борбата с килограмите, регулира нивата на кръвната захар, има противовъзпалително действие. Подправката също е силен антиоксидант, подобрява мозъчната дейност, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, има антиракови свойства, помага при депресивни състояния, забавя стареенето.

Turmeric Detox



Остави коментар