Интервю с Денис


Диляна Калинова 29.11.2021

 Денис e професионален фитнес треньор, завършил Националната спортна академия „Васил Левски“с допълнителен курс по класически, източноазиатски и антицелулитен масаж. Той е част от екипа на Healthy lifestyle.

Денис е с 12 - годишен професионален опит като инструктор и повече от 1 000 доволни клиента.

Ако трябва да ви отговорим с едно изречение „Защо да се доверите на Денис?“, ви отговаряме така: Той винаги подхожда индивидуално и с много внимание към всеки, защото за него всеки клиент е уникално предизвикателство!


Здравей, Денис. Каква е твоята лична мотивация да изглеждаш и да се чувстваш в добре?

Активният начин на живот и спазването на балансиран хранителен режим ме карат да се чувствам добре в кожата си. За мен движението е здраве и е неизменна част от пълноценния живот.

Как да разпознаем добрия хранителен режим? Какви компоненти включва той?

Той е разнообразен, без драстични лишения и изтощителни диети, с неща, които човек обича да се храни. Правилна комбинация на храни и следване на основни правила. Правилният решим трябва да бъде изготвен индивидуално, на базата на информация, като: цел, опит с фитнес тренировки, колко време може да отдели седмично, опит с диети и резултати от тях, контузии и травми, алергии към храни, предпочитани храни и такива, които не желае да бъдат включени. Съвкупността от всички тези компоненти са фактори, които трябва да се вземат под внимание, за да се постигнат максимални резултати!

Може ли да дадеш съвети как човек да поддържа вдъхновение и мотивация, за да издържи с хранителните режими и тренировките?

Има нещо много важно, което всеки трябва да разбере, а именно, че въпросът не е да издържиш даден тренировъчен план, или хранителен режим, а той да ти носи удоволствие и наслада! С времето активността и здравословното меню се превръща в част от живота ти и стават част от теб. По принцип, ключът към мотивацията са реалистичните цели, които съм си поставил.

В началото всички са много мотивирани и вдъхновени да постигнат желаното тяло, но с времето лесно губят мотивация. Как според теб по - лесно да се преодолее това и да се запази рутината?

Да се поставят не само дългосрочни цели, но и краткосрочни, чрез които да се проследи напредъка. Проследяване и отчетност – тук е и моята роля. Да селедя напредъка, да коригирам тренировъчната програма,, ако е необходимо, да давам препоръки и съвети! Отпрарям апел към всички, които са решили да тръгнат по пътя на своята трансформация: Стремете се към прогрес, не към съвършенство! Нещата се случват с малки, последователни стъпки всеки ден, с воля и упоритост!

Има ли магическа формула за успех?

Магията е в приказките, в реалния живот нещата стоят по- различн. Много хора смятат, че сякаш с магическа пръчка се случва промяната, но не виждат, че зад нея стоят много усилия, последователност, воля, ограничения. Няма единна, магическа формула, по която се случва трансформацията, защото всеки организъм е индивидуален и това, което работи при един, при друг е неработещо!

А защо според теб е нужно човек да използва услугите на професионален треньор, ако иска да отслабне и да влезе във форма?

Ако заложи на специалист, той ще бъде по – фокусиран и мотивиран към постигане на целите си. Професионалният треньор ще му спести време, финанси и разочарование, защото ще му предложи правилния подход, чрез който да постигне целите си.

Какво трябва да знаем, преди да започнем тренировките във фитнеса?

Най-важното е да формулираме мислено целта, за която започваме всякакъв вид физическа активност. Да останем фокусирани и постоянни и да дадем най- доброто, на което сме способни. Да имаме настройка, че трансформацията може да отнеме време и да не се отказваме.

От какви навици трябва да се откажем, когато започнем фитнес?

Не искам да използвам термина „отказвам се“, защото мозъкът ни е чувствителен и когато нещо е забранено, той го желае още по-силно. Затова бих искал да използвам думата заместител. По принцип трябва да заменим по - малко здравословните навици със здравословни – това е работеща формула:

  •  нежелана храна със здравословна храна
  •  физическо бездействие със свободно време/умерена/интензивна физическа активност
  •  рафинирана захар с плодова захар
  •  Липса на сън - 8 часа сън на нощ
  •  Лоша хидратация - хидратация с поне 2 литра вода на ден

 Каква е твоята лична формула за здравословен живот?

Баланс, движение, пълноценна храна, удоволствие от храната, хидратация, време сред природата.

Какво ще посъветваш нашите читатели?

Храненето е естествено нещо в нашия живот, но сякаш забързаното ежедневие, готовите пакетирани храни и многото материали в интернет все повече ни объркват какво е добро за нас и какво не.  Съветът ми към всички е: Тренирайте тялото си, за да може да управлявате ума си! Вземете нещата в свои ръце, защото само вие сте тези, които могат да го направят. Не очаквайте промяната да се случи отвън, тя е вътре във вас!

 



Остави коментар