За Мая

„Mечтата ми е хората да осъзнаят, че ние сме толкова добре, колкото е добро нашето здраве. Няма да сме полезни на нашите семейства, работодатели и най-важното на себе си, ако се разболеем и нямаме енергия.“

Холистичният подход на Мая Петрова, използван при индивидуалните и консултации  включва техники от китайската медицина за разпознаване на болести по лицето, методи за идентифициране на емоционални трудности според конкретни здравословни проблеми и принципи на функционалната холистична медицина за лично отношение към всеки и предписването на необходими изследвания преди предлагането на холистично лечение.

Благодарение на него тя помага на своите клиенти да променят и подобрят живота си цялостно– да върнат ума, тялото и духа си в пълна хармония и баланс. Затова и към нея често се обръщат хора с емоционални травми и проблеми, липса на мотивация и увереност, професионални трудности.

Професионалният си опит Мая натрупва в Лондон. Там тя провежда специални семинари и индивидуални консултации с дами от корпоративния свят, които искат да се избавят от стреса и излишните килограми и да се върнат към спокоен, зравословен начин на живот. Заедно с това, работи в Calmer Clinics, заедно с масажисти, физиотерапевти, психолози и фитнес инструктори. В клиниката Мая работи по сложни случаи като анорексия, артрит, диабет, хашимото, депресия, нарушения на храносмилателната система и хормонални проблеми.

Занимавала се е още и с изготвяне на хранителни режими за мъже и жени, културисти  (бодибилдъри), които искат да качат мускулна маса или да свалят мазнини. 

Сертификати и квалификации

  • Destination Wellbeing – програма, базирана на 25-годинишния опит и проучвания на д-р Ема Лейн, хомеопат и специалист по функционална медицина, практикуващ в Америка и Великобритания.
  • Магистър НЛП – Aкадемията на Тоби и Кейт Макартни
  • Болести по лицето според китайската медицина– Integrative Health Education
  • Органите и нашите емоции – какво искат да ни кажат – Integrative Health Education
  • Светът на паразитите, гъбичките и бактериите – Integrative Health Education
  • Холистично лечение на храносмилателната система –Integrative Health Education
  • Диетология, спорт и фитнес – GB Fitness
  • Сертификат за здравословно хранене и предотвратяване на болести – Калифорнийски университет, San Francisco

Поръчай своя индивидуален хранителен режим или си запази час за индивидуална консултация с Мая.

Консултация с Мая

Цената на онлайн консултация - 80.00 лв.

Цена на консултация на място на място в София/Плевен - 100.00 лв

Консултацията се провежда в рамките на 1 астрономически час по скайп или на място в София/Плевен, където Мая има лични кабинети. По време на консултацията, Мая разглежда в дълбочина вашето минало и настоящо здравословно състояние като ви задава редица въпроси, спрямо отделните човешки системи, средата, в която живеете и работите, и как точно бихте искали да подобрите цялостното си здраве. Като част от анализа Ви се използват методи от китайската медицина, хюман дизанйн, астрология и психология, за да се добие пълна представа за корена на проблема и дисбаланса, които е настъпили в организма, с цел предотвратяване на повторното му проявяване и постигане на дългосрочно здраве.

Когато прегледа се провежда онлайн, Мая или представител на нашия екип ще се свърже с Вас, за да Ви уговори час в удобно за Вас и Мая време като съветваме да си отделите час и половина, добра интернет връзка и възможност за видео връзка (камера на компютъра или мобилен телефон). Консултациите, които протичат на живо, в кабинета на Мая, се допълват и от сегментен анализ с Боди Стат уред, който показва процентно съдържание на мазнини, мускулна маса и вода в организма, заедно с необходим брой калории на ден при ниска и висока активност. Освен този анализ, Мая извършва и кръвни тестове Food Detective от Cambridge Nutritional Sciences за проверка на хранителна нетолерантност към 46 на брой храни. При необходимост, Мая работи и с Кари Лаб Екселънс и други частни лаборатории за назначаване на допълнителни кръвни изследвания, както и с доктор Калина Бачева – специалист дерматолог, доктор по химия и проф. Ивона Даскалова – началник клиника по ендокринология и болести на обмяната при ВМА, София.

След проведената консултация, Мая ще прецени, спрямо състоянието Ви какви да бъдат следващите стъпки - допълнителни изследвания, посещение при някой друг специалист или персонален хранителен режим, изготвен лично от Мая – като те ще бъдат подробно описани във Вашият онлайн профил на Хелти Лайфстайл.