За Мая

„Мечтата ми е хората да осъзнаят, че ние сме толкова добре, колкото е добро нашето здраве. Няма да сме полезни на нашите семейства, работодатели и най-важното на себе си, ако се разболеем и нямаме енергия.“

Мая е сертифициран Нутриционист с функционална медицина от Британската Асоциация за Медицина и е Магистър НЛП Практик – световноизвестен метод, изучаващ човешкото съзнание, подсъзнание и поведение. Мая е изучавала и принципите и методики на китайската медицина, паразитологията и генетиката, за да може по-задълбочено да разглежда всеки индивидуален случай. Това и помага да бъде полезна предимно на хора, които имат нарушения на храносмилателната система, психическото здраве, автоимунни заболявания и хормонални проблеми. Мая има опит и с работата със спортисти и бодибилдинг подготовки, което и дава възможност да помага и в тези области.

Въпреки че, медицинските и научни методи са в основата на нейната работата, Мая определя себе си като холистичен специалист, защото си служи и с други дисциплини за човешко познание, като хюман дизайн, астрология и НЛП, за да е сигурна, че има максимално най-подробната информация за всеки, и за да може да предлага алтернативи за положителна промяна. Благодарение на този уникален и индивидуален подход, тя помага на своите клиенти да променят и подобрят живота си цялостно – да върнат ума, тялото и духа си в пълна хармония, здраве и баланс.

Професионалният си опит Мая натрупва в Лондон и Единбург. Там тя провежда семинари и индивидуални консултации в най-добрата по-това време холистична клиника в южен Лондон - Calmer Clinics, заедно с колеги физиотерапевти, психолози и фитнес инструктори.

Мая се връща в България през 2017 за кратко, но виждайки, че тук хората, имат много по-голяма нужда от това, което прави и нейните знания и методи, тя решава да остане в родната страна. Не след дълго е поканена като Нутриционист и Детокс Специалист  към най-голямата и най-успешна верига фитнес и спа клубове в България, където за няколко месеца развива отдел диететика и изгражда с идеите си новия детокс център към съответната верига. Успоредно с това, Мая участва и в проекти към “Фондация една от 8”.

В момента Мая има кабинети в София и в Плевен, а от тази година е основният Нутриционист към Протеин Клас (Protein Class) в София – екип от професионалисти, които предлагат вкусна и здравословна кухня и така помагат на хората, които идват при нея да следват индивидуалните си хранителни режими и да постигат едно добро здраве.

 

Сертификати и квалификации:

  • Dutch Plus Test Practitioner – Nordic Labs 2020
  • DNA life Practitioner – Nordic Labs, Copenhagen 2019
  • Destination Wellbeing – програма, базирана на 25-годинишния опит и проучвания на д-р Ема Лейн, хомеопат и специалист по функционална медицина, практикуващ в Америка и Великобритания.
  • Магистър НЛП – Aкадемията на Тоби и Кейт Макартни
  • Болести по лицето според китайската медицина– Integrative Health Education
  • Органите и нашите емоции – какво искат да ни кажат – Integrative Health Education
  • Светът на паразитите, гъбичките и бактериите – Integrative Health Education
  • Холистично лечение на храносмилателната система –Integrative Health Education
  • Диетология, спорт и фитнес – GB Fitness
  • Сертификат за здравословно хранене и предотвратяване на болести – Калифорнийски университет, San Francisco 

Консултация с Мая

Цената на онлайн консултация - 80.00 лв.

Цена на консултация на място на място в София - 100.00 лв, Плевен – 80 лв.

Консултацията се провежда в рамките на 60-75 минути по скайп или на място в София/Плевен. По време на консултацията, Мая разглежда в дълбочина Вашете минало и настоящо здравословно състояние като ви задава редица въпроси, спрямо отделните човешки системи, средата, в която живеете и работите, и как точно бихте искали да подобрите цялостното си здраве.

Когато прегледа се провежда онлайн, Мая или представител на нашия екип ще се свърже с Вас, за да Ви уговори час в удобно за Вас и Мая време като съветваме да си отделите час и половина, добра интернет връзка и възможност за видео връзка (камера на компютър или мобилен телефон).

Консултациите, които протичат на живо, в кабинетите на Мая, се допълват и от кръвен тест Food Detective от Cambridge Nutritional Sciences за проверка на хранителни непоносимости към 46 на брой храни. Мая е и сертифициран ДНК анализатор и при необходимост, може да се предпишат ДНК тестове към Nordic Labs, както и други специфични анализи на чревна флора, хормонални параметри, тежки метали и други показатели, които могат да се полезни за цялостната картина на Вашето здраве.  Тестовете към Nordic Labs са достъпни и за онлайн клиентите ни.

След проведената консултация, Мая ще прецени, спрямо състоянието Ви какви да бъдат следващите стъпки - допълнителни изследвания, посещение при някой друг специалист или персонален хранителен режим, изготвен лично от Мая – като те ще бъдат подробно описани във Вашият онлайн профил на Хелти Лайфстайл.